tirsdag, mai 25, 2010

Bør dette bli straffbart???

oddioddi reiser i dag en viktig prinsipiell debatt. Grunnlaget er et bilde et redaksjonsmedlem tok av to norske statsborgere i begynnelsen av mai. Det var far og datter, avbildet i Kenya (se under, vi advarer mot sterke scener).
En 14 måneder gammel jente blir kledd opp i en klesdrakt som utvilsomt er til skade for henne. Ser ikke faren at dette vil føre til et liv i smerte, motgang og nederlag? Skal hun ikke få glede seg over eget lags triumfer, på samme måte som andre fotballsupportere?
Barn kan være brutale, det vet vi alle. Dette vil utvilsomt føre til mobbing (og la oss være ærlige, hvem kan klandre de andre barna i et slikt tilfelle???).

Vi er spent på reaksjonene fra justisminister Knut Storberget. Dette kan da umulig være lovlig!PS: Grupper som jobber med barns rettigheter setter nå sin lit til barnets nabo og fadder. Han tilhører en rød gruppe, og bør se det som sitt klare ansvar å redde det stakkars barnet fra den mørke fotballskjebne hun nå ser ut til å møte.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ane eg litt oppgulp fra en supporter som har lidd gjennom en lang sesong, og som har sett sitt lags "storhetstid" være forbi (og begynnelsen på en ny era)??Til skade?? Det er klart at hun kan oppleve skadefryd mot vår gode nabo , når laget hun heier viser seg og spille på tirsdager og onsdager. Og hun kan helt klart få strekk skader idet hu hopper rundt og jubler for at laget har tatt seg videre til slutt spillet i Champions League. Her må mann være mer spesifikke i beskrivelsen, og det rettes mot en som nå har tatt to år med journalistikk. vhor blir det av den "prinsipielle" debatten?? Nei, da er det godt å vite at man befinner seg noen hundre mil fra Norge!!stikk av mens skuta synke!!

En prinsipiell respons!!

Anonym sa...

Ja, eg skal gjøre mitt beste! Men det ser meget tøft ut..

-rød nabo

Anonym sa...

Her reiser du en viktig debatt, Aas. Jeg deler førstnevnte debattants syn på saken. Hovedpunktet i denne saken er helt klart kamper som spilles tirsdag og onsdag og vi snakker selvsagt av skadefryd. Generelt er jeg stor tilhenger av at familien skal ha frihet i barneoppdragelsen. Konformitetspress og ideologisk oppgulp er, i mine øyne, et generelt trekk ved røde grupper. Derfor anser jeg det som svært skadelig at røde naboer skal legge seg opp i hvit barneoppdragelse. Det er direkte usunt!

-meddebattant som ALLTID forstår og støtter denne sakens første debattant

O'Bakken sa...

Hehe. Jeg vet ikke helt hvem av Tottenham-fansen og Liverpool-fansen som har opplevd mest suksess i år :) Du skyter deg selv i foten, Oddi, hehe.

Marit og Leif Thingbø sa...

Skade? Selvfølgelig blir barnet skadet.
Bekymret Bibi

oddi sa...

Det er med glede vi registrerer at også barnets bestemor er bekymret for utviklingen. Det gir håp. Om alternativet hennes er bedre, er imidertid uvisst (en viss bestefar tilhører, beklagelig nok, feil rød gruppe).
Når det gjelder farens respons her, er det ikke annet å si enn at den er skuffende og beklagelig. En fjerdeplass er oppnådd, og man antar dermed at en storhetstid er på vei.
Og kamper på tirsdager og onsdager? Vi får se. De er vel ikke i boks enda.

La oss alle sende våre varmeste tanker til den røde naboen. Måtte han lykkes i dette viktige oppdrag!

(og hvis ikke finnes jo alltids muligheten for en Liverpool-hunk som vinner hennes jente i 13-årsalderen. da gjenstår det å se om hun hører på han eller pappa. la oss håpe på det første!)

Anonym sa...

I'm also writing to make you know of the impressive experience my daughter found going through your blog. She figured out plenty of things, which included how it is like to have a great giving style to make the rest with ease learn chosen extremely tough matters. You really exceeded my expected results. I appreciate you for supplying those good, trustworthy, edifying and as well as easy thoughts on this topic to Ethel.

my web-site