onsdag, august 13, 2008

For stygg for TV?


OL er i gang. Til glede for alle oss sportsinteresserte. Beinhard idrettskonkuranse mellom de aller beste i verden, kledd i de olympiske verdiene om vennskap på tvers av geografiske og kulturelle grenser.

Det har vært omdiskutert at arrangementet ble tildelt Kina. Den kommunistiske enpartistaten ligger ikke akkurat i førersetet når det gjelder innføring demokrati og menneskerettigheter. Nå har de kinesiske myndighetene klart å vise seg fra sin verste side.

Alle som har sett glimt fra åpningssermonien ble imponert over ni år gamle Lin Miaoke som nydelig fremførte "Ode til moderlandet". Nå viser det seg imidlertid at det ikke var Lin som sang. Det var syv år gamle Yang Peiyi. Det er begrunnelsen for dette som er så forferdelig provoserende. Høytstående medlemmer i kommunistpartiet mente nemlig at Yang Peiyi var for stygg til å bli vist frem som representant for Kina foran milliarder av TV-seere. Lin Miaoke hadde imidlertid ikke pen nok stemme. Derfor tok de det beste fra hver, og lurte både jentene og publikum.

Som prikk over j-en sliter nå sensurmyndighetene i landet fingertuppene på tastaturene, når de nå jobber på spreng for å fjerne alle kritiske innlegg på internett hvor myndighetene kritiseres for avgjørelsen.

Jeg vet ikke om dere leser dette, dumme kinesiske sensurmyndigheter, men det er ikke Yang Peiyi som er stygg, det er menneskesynet som ligger til grunn hos dere som er pill råttent. Shame on you!

1 kommentar:

Snekkerfrue sa...

Hallo!!=D
Kossen gjenge d i Oslo!!???
Altså.. Odd Inge, eg trudde du oppdaterte heile tie=p tihi. D e kanskje travelt på journalist?? Ha d fint!!
-di