onsdag, desember 26, 2007

Fortsatt God Jul...!!



Det kan av og til bli litt krampeaktig det å skulle holde fokuset på det viktigste i jula. Vanskelig å finne rom til Jesusbarnet midt mellom pakker, ribbe, småkaker og juleselskap. Det er kanskje ikke så farlig? Jesus vil jo ikke stikke innom i livene våre hver gang kalenderen er rød. Han vil være der hele tida.

Juleevangeliet handler jo blant annet om det, at Gud vil være sammen med oss. Hele tiden. Her på jorda og i evigheten. Og han kom ikke nedom bare for en liten visitt. Nei, grunnen til at han i det hele tatt kom, var at han måtte gjøre det som skulle til for at vi mennesker og Gud kunne være sammen. Det skjedde ikke i krybba, men på korset.

Jesus vil ikke bare sikre oss en billett til evigheten. Han vil inn i livene våre her og nå. Ikke bare når vi har slipset på. Nei, han vil inn i hverdagen. Han bryr seg om hvordan vi lever og har det. Han vil oss det beste! Han vil hjelpe oss med å sette fokus, bestemme retningen på livet. Han vil så inderlig gjerne at livene våre skal være litt mer likt det livet han levde.

Og heldigvis vil han inn med nåde. Inn med trøst. Inn med oppmuntring og hjelp. Inn med ekte glede og kjærlighet.

Egentlig temmelig allright at Jesus kom!

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt enig Oddi!! Fint at Jesus kom=) GOD JUL!!!!