fredag, desember 28, 2007

Sorg, håp og kjærlighet


Espen og Balder mistet det kjæreste de hadde i tsunamien. Kjæreste/mamma og datter/lillesøster. En forferdelig traumatisk opplevelse, ett enormt sjokk og en grenseløs sorg. Den suksessrike Lyntreneren fikk tilværelsen snudd totalt opp ned. Syv år gamle Balder ble i sin unge alder satt på en enorm manndomsprøve.

Hvordan møter man en slik krise? Hvordan sørger man? Og hva gjør man for å være i stand til å møte det nye livet med håp for fremtiden?

I boka "Hva skal vi med stjerner nå?" forteller Espen Olafsen sin historie sammen med presten Per Arne Dahl. Først om hvordan det var da paradisstranda i Thailand ble omgjort til et katastrofeområde. Så om det som kommer etterpå.
Jeg ble mektig imponert og rørt over hvordan Espen og Balder griper situasjonen ann. Hvordan de som menn er i stand til å gi rom for sorgen, og hvilken bevissthet de har om åpenhet og det og la følelsene få rom og få komme frem i lyset. Om hvordan familie og venner på en god måte stiller opp og tørr å være sårbare i møte med to sørgende.

Espen og presten har forskjellige tanker om tro og om Gud. Likevel er de nære venner, og har gått gjennom denne prosessen sammen. Det syns jeg gjør boka ekstra spennende. Boka gjør deg fortvilet, men gir deg også håp. En sterk fortelling om livet på sitt aller beste og sitt aller vondeste. Om lys midt i svarteste natta, og om en dyp og inderlig kjærlighet. En meget leseverdig bok, som rører, utfordrer og lærer. Bør så absolutt leses!

1 kommentar:

Frøydis Vestbøstad sa...

God jul! Vi kjøpte boka til mormor og har tenkt å få låne den når hun har lest den. Spør etter den på biblioteket også, så får de inn slik litteratur der og! Klem