onsdag, juni 25, 2008

JA




Ikke overraskende sa både Knudi og Marianne ja til å elske og ære den andre inntil døden en gang skiller dem. Det var gode grunner til å feire på lørdag, og festen ble virkelig en suksess. Masse hyggelige folk, gode taler, god stemning, god mat og mye annet godt gjorde det hele til en veldig fin kveld.

I en flott gudstjeneste hadde de blant andre valgt ut denne salmen:




Guds godhet sang i sinnet og rørte Edens trær.
Den kveld da mann og kvinne først kom hverandre nær.
De så Guds skaperglede dypt i den annens blikk,
og blomstrer dannet kjede, og alt ble til musikk.

Guds glede blomstrer atter når to har sagt sitt ja.
Da fylles vi med latter, og himmelen er glad.
Pryd, Herre, deres hager med roser og jasmin!
Vær med dem alle dager, gjør atter vann til vin!

Vi sier ja til livet, til alt hva Gud oss gav.
Da fløyter det i sivet, da glitrer det på hav.
Vi gjør hverandre rike på glede dag for dag.
Gud, hold vårt ja ved like som livets hjerteslag.

Den sier noe om hvilken fantastisk ramme vi har å sette livet, kjærligheten, ekteskapet, gleden og skjønnheten inn i. Mennesket er på en fantastisk måte skapt i Guds bilde, med alt det gode og herlige det innebærer. Vi er skapt til nære relasjoner, fordi Gud i treenigheten er relasjon. Vi er skapt til å elske hverandre, og kjærlighetens opphav finner vi i Gud selv. Gud skapte mennesket til mann og kvinne, og gav dem ekteskapet dem i mellom som den gode, trygge og livgivende rammen for samlivet. Gud vil mennesket det beste, derfor gav han mennesket det aller aller beste. Samtidig som lørdag var en gledens dag, var det også et vemodig punktum for det som har blitt en istitusjon og et kjennemerke de siste tre årene, Haslefamilien. Det begynte sommeren 2005, da Knudi (mor), Magnar (far) og jeg (sønn)tok den gode beslutning og flyttet inn i 2.etg i den fasjonable villaen i Haslevollen 10. Året etter flyttet jeg ut, og Tormod tok over rollen som sønn. Det siste året har en grisebonde fra Rennesøy innehatt rollen som beskyttet kylling under mor og fars vinger. Hasle var ikke et tilfeldig bopel for ukresne studenter som ønsket ly mot regnet, det var noe mye mer, det var en heim. Takk for alt.

Skal man lære noe om fotball, kan det være lurt å snakke med Maradonna. Ønsker man innsikt i merkevarebygging, er nok markedssjefen i Coca Cola rette mannen å kontakte. Vil du vite noe om hotelldrift, har Petter Stordalen en del på hjertet. Jeg lurer bare på hvordan man får seg ei så bra dame som ho som var i hvitt på lørdag, og heldigvis var Knudi behjelpelig med noen gode råd. Gratulerer med dagen, og alt godt for fremtiden!

1 kommentar:

Anonym sa...

Aas...sønn...jeg gleder meg til å lese din velvalgte ord når de kommer på trykk i en avisene som gir meg selskap hver morgen!