søndag, oktober 15, 2006

Europeian Champions 2008


Jaaaaaa!!!!!!

Paisley, Fagan, Benitez og Aas. De fire store i Liverpools historie. Managerene som hentet hjem den store bøtta til Merseyside, og erobret den europeiske fotballtrone for de røde fra fotballøya.

Storlag som Barcelona, Milan og Chelsea måtte gi tapt i cupspillet, og i finalen var det de blåsvarte fra Milano som måtte bite i det særdeles sure finaletapeplet. Og det på selveste 14.mai 2008, 24 årsdagen til mannen som hele det fotballgale England nå trykker til sitt bryst, Odd Inge Aas.

De som ventet seg en tett, nervepreget og defensiv finale, fikk alle sine spådommer gjort til skamme. Et heltent Liverpoollag, som tydelig var ute etter å vise at FA-cupfinaletapet for Chelsea få dager tidligere var et arbeidsuhell, gikk så til de grader offensivt til verket. Allerede etter fire minutter kunne midtbanekjempen Mohammed Sissoko sette inn kampens første mål. Og når Djibril Cisse satte inn sitt 39. og 40. mål for sesongen etter 21 og 24 minutter, var kampen allerede i realiteten avgjort. 3-1 ved halv tid, etter at Adriano reduserte i det 38. minutt, og The travelling Kop sang You'll never walk alone i pausen som de gjorde i Istanbul tre år tidligere, bare denne gangen var det gledestårer, og ikke tårer av sorg, som rant de 15 minuttene spillerene hvilte i garderoben.

Inter håpte nok på ett tidlig mål etter pause, men ingen fant veien til nettmaskene før Luca Toni punkterte kampen i det 70.minutt, og sørget for at de røde kunne juble for sitt sjette trofe i fotballens gjeveste klubbturnering. En tydelig rørt Aas ledet laget sitt trygt i havn de siste minuttene, mens tilhengerne om og om igjen sang den etterhvert så kjente "the oddi song".

Her er de elleve som utkjempet slaget i Brüssel:

Reina 8; Carragher 8, Meira 8, Puyol 9, Riise 8; Duff 8, Sissoko 8, Alonso 7, Evra 9; Cisse 9, Toni 9 (Rafinha, Drogba og Vidic fikk alle spille noen få minutter på tampen).

YOU'LL NEVER WALK ALONE!!

(PS: Football Manager anbefales på det aller sterkeste)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Høyres bra ud dæ. Men æg he ett spørsmål: Kor æ Stevie G? Dæ va jo han som burde løfta bøttå...

Anonym sa...

Gratulerer så mye! Med Championsbøtta på CVen må du vel søke deg en jobb som trener. Men spillet kan umulig være helt realistisk med tanke på at Cisse scorer 40 mål på en sesong!!

oddi sa...

Sven: Det var selvsagt trist å måtte unnvære sjefen sjøl i finalen... Han pådro seg et unødvendig gult kort i semifinalen, og måtte dermed se finalen fra tribunen... Han er selvsagt fast på laget....

Glefs: Man kan jo stille visse spørsmålstegn med antallet mål Cisse har ja... Men du vet, en god manager vet å få frem det beste i enhver spiller...

Anonym sa...

Eg hate Liverpool liga møje enten d e FM eller i virkeligheden! Cisse e patetisk!